Ako EXW a FOB ovplyvnia náklady na dopravu?

Zdravím všetkých. Toto je Robert z DAKA International Transport Company.Našou činnosťou je medzinárodná lodná doprava z Číny do Austrálie po mori a letecky.

Dnes hovoríme o obchodnom termíne.EXWaFOBsú najbežnejším obchodným pojmom pri dovoze produktov z Číny do Austrálie.Keď vaša čínska továreň uviedla cenu produktu, musíte sa ich opýtať, či je cena pod FOB alebo pod EXW.Napríklad, ak vám továreň ponúkla cenu pohovky, ktorá je 800 USD, musíte sa ich opýtať, či je 800 USD cena FOB alebo cena EXW.

EXW je skratka pre Exit Work.Znamená to, že čínska továreň bude poskytovať iba produkty.Ako kupujúci musíte vyzdvihnúť produkty z čínskej továrne a zaplatiť všetky prepravné náklady od dverí k dverám.

FOB je skratka pre Free On Board.To znamená, že továreň bude poskytovať produkty a tiež bude dodávať produkty do čínskeho prístavu a platiť za čínske clo a čínske prístavné poplatky.Ako kupujúci musíte zaplatiť náklady na dopravu z prístavu k dverám namiesto z domu do domu.

Takže keď sa nás naši zákazníci pýtajú na náklady na dopravu z Číny do Austrálie, musíme vedieť, aký je ich obchodný termín FOB alebo EXW.ak EXW, budem citovať od dverí k dverám.ak FOB budem citovať od prístavu po dvere.

dobre, to je na dnes všetko.Pre viac informácií navštívte našu webovú stránkuwww.dakaintltransport.comĎakujem

hjoljk

Čas odoslania: máj-06-2024